. . . .Todas las imágenes de este blog están bajo una Licencia de Creative Commons.

All images on this blog are under a Creative Commons License.

Licencia de Creative Commons

jueves, enero 07, 20104 comentarios:

 1. odiame vale pero.. sempre penso que als teus dibuixos esl hi falta un toc mes personal y que avans de fer ilustracio eran millors xD
  et deixo que em pegis el proxim cop que ens veyem xD

  ResponderEliminar
 2. Tots els comentaris i critiques són benvinguts ja que puc aprendre d’ells entre altres coses, a part de que cadascú és lliure de que li pugui ser del seu gust o no els meus treballs, i per a gustos hi han molts. Però deixant tot això de banda voldria plantejar: Què és un estil personal?

  Com es pot identificar o jutjar què és personal i què no? Qualsevol podria practicar un estil més convencional que un altre, però amb unes raons, unes raons que demostressin el perquè li agrada. Que pogués analitzar cada detall de la seva obra i pogués donar les raons del perquè ho fa com ho fa. Molts no ho podran definir, perquè verdaderament no tindran un estil propi com se li diu, practicarien la copia d’un estil però sense saber molt bé el perquè. Potser perquè està més a la moda, o ves a saber, i tampoc s’hauria de catalogar com a un error, és una fase d’aprenentatge, i jo això ho estaré fent tota la meva vida. Cada vegada menys, però sempre intentaré superar-me, i per fer-ho hauré d’aprendre de tot allò que m’agrada siguin artistes o un mateix, però sempre hi hauran antecedents com a succeït al llarg de la història.

  Jo tinc unes raons del perquè faig el que faig. Que s’assembli o no a un altre estil (o a varis) és una cosa normal, i si fes alguna cosa poc corrent potser també s’assemblaria a un altre, però el fet de que s’assembli és potser perquè m’agraden una sèrie de característiques d’aquell estil, i no ho és completament perquè hi han unes altres característiques d’aquest “x” estil que no m’agraden, amb lo qual afegeixo altres coses d’altres estils diferents que de vegades no tenen res a veure.

  Pel que fa als dibuixos que feia de més petit no m’agraden tant, els valoro molt, però penso que per sort actualment en se una mica més. Fa uns anys les proporcions anatòmiques no les coneixia tant com ara, ni tampoc els diferents elements plàstics de la imatge ni com treballar-los (composició, contorn, línia, llum, textures, color, etc.). Actualment m’estic interessant per diferents elements que fa uns anys no els donava tanta importància, no m’interessaven tant com ara. El meu treball segueix evolucionant i ho seguirà fent fins el meu últim dia.

  Sempre estaré aprenent, però crec que puc estar orgullós d’una cosa, i és que m’entusiasma dibuixar el que dibuixo amb un perquè. Podria dibuixar de manera abstracta o de qualsevol altre, i a molta gent li agradaria, però a mi no, seria falç. I tornant al que podria ser un estil convencional o innovador és molt ambigú, ja que això depèn de les persones, de la nostra societat. Miró podia ser innovador per a la seva època i fins i tot per als nostres dies, però que passaria si tothom dibuixés com ell? Que tots serien artistes convencionals sense caràcter propi, artistes que farien el que tothom fa.

  Per tant abans de jutjar si una cosa és d’estil propi o no val la pena conèixer el perquè es fa el que es fa, i no determinar que un estil no és propi pel simple fet de que pugui tenir una semblança amb un altre. Pot agradar o no, però no per aquetes diverses raons no ha de ser propi.

  ResponderEliminar
 3. ais em sembla que em ficaria amb tu sempre per tal de llegi cosas amb tanta pasio escrites <3
  no se el dibux que fas ara tb e suna pasada tot y que es molt diferent poder per totes aques ergumentacions respecte al nou aprententage.
  Sobint crec que tot el que et dic to prens mal xD

  ResponderEliminar
 4. Ei! No, no! No m'ho he pres malament dona! Ja, ja. Si precisament m'agrada que la gent em doni la seva opinió, només faltaria, però quan veig que algo no és del tot cert ho explico i no passa res :). En serio ^^. A part, tens dret a pensar el que m'has comentat :).

  ResponderEliminar